Depressie en natuurlijke manieren om dit te voorkomen en behandelen

Depressie wordt veroorzaakt door verschillende factoren, en veel mensen die hiervoor in therapie zijn worden niet behandeld voor de eigenlijke oorzaak. Zowel bij preventie als bij behandeling is het essentieel dat de hersenen voldoende voedingstoffen en energie krijgen om het zenuwstelsel optimaal te kunnen laten functioneren.

Depressie en natuurlijke manieren om dit te voorkomen en behandelenDe moderne manier van leven en een tekort aan essentiële voedingsstoffen vergroot de kans op depressie. Dit probleem is gegroeid, zelfs bij kinderen. Onderstaand leest u meer informatie over de meest voorkomende oorzaken van een depressie en ook vindt u informatie hoe om te gaan met de volgende problemen:

  • Lage bloedsuiker en een gebrek aan chromium
  • Trage stofwisseling en een gebrek aan selenium
  • Ontsteking en gebrek aan omega-3 vetzuren
  • Winter depressie en gebrek aan vitamine D
  • Gebrek aan lichaamsbeweging en daglicht

Supplementen met foliumzuur verminderen de kans op glaucoom

Supplementen met foliumzuur verminderen de kans op glaucoomEen groep Amerikaanse wetenschappers heeft met de gegevens van twee grote voorgaande studies kunnen aantonen dat een hoge inname van de  de kans op de ontwikkeling van glaucoom (vroeger ook groene staar genoemd) lijkt te verminderen. De wetenschappers schrijven het effect toe aan een verlaging van het homocysteïnegehalte in het bloed.

Bovendien werd vastgesteld dat foliumzuur uit voedingssupplementen de kans op glaucoom effectiever verminderde dan foliumzuur uit natuurlijke voeding. Dat is mogelijk toe te schrijven aan de vreemde omstandigheid dat de vorm waarin de stof in voedingssupplementen voorkomt beter opneembaar is dan die in natuurlijke voeding.

Chromiumgist kan symptomen van diaetes mogelijk verlichten

Als u diabetes type 2 hebt, kunt u baat hebben bij een dagelijks supplement met organische chromiumgist.

Chromiumgist kan symptomen van diaetes mogelijk verlichtenHebt u diabetes type 2? Dan bent u waarschijnlijk goed op de hoogte over de problemen die daarmee gepaard gaan: het verhoogde risico op hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, enzovoorts. Maar wat u misschien nog niet weet, is dat een dagelijks supplement met organische chromiumgist het u aanzienlijk makkelijker kan maken om met de aandoening te leven.

Zwangere vrouwen met veel vitamine D krijgen sterke kinderen

Zwangere vrouwen met veel vitamine D krijgen sterke kinderenWeer een voorbeeld dat vitamine D niet alleen gunstig is voor sterke botten. Een studie heeft aangetoond dat baby's van moeders die tijdens de zwangerschap vitamine D gebruikten sterkere handen en meer spiermassa hadden. De grotere spierkracht kan mogelijk hun gezondheid in het latere leven ook verbeteren.

Aan de studie deden bijna 700 Britse moeders en hun kinderen mee, bij wie de onderzoekers de concentratie vitamine D in de late zwangerschap maten. Zij stelden vast dat kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap veel vitamine D in hun bloed hadden, op de leeftijd van 4 jaar sterkere handen hadden ontwikkeld. De spiermassa was ook iets verbeterd bij kinderen die zelf veel vitamine D kregen, maar in dat geval was het bewijs zwakker.

Laag vitamine D-gehalte is dodelijk

Laag vitamine D-gehalte is dodelijkDeense onderzoekers hebben een verband gevonden tussen een laag gehalte aan vitamine D in het bloed en een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. De alarmerende uitkomst werd gepubliceerd in het British Medical Journal.

Een laag gehalte vitamine D in het bloed verhoogt het risico op vroegtijdig overlijden met 30-40%, aldus een omvangrijke Deense studie die onlangs werd gepubliceerd in het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal. Volgens de leider van het onderzoek, Børge Nordestgaard, hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen en medisch directeur van het Herlev Ziekenhuis, verhoogt een vitamine D-gehalte van 30 nanomol per liter bloed (20 nanomol minder dan de aanbevolen hoeveelheid in Denemarken) de kans op sterfte door kanker met 40%, terwijl de algehele mortaliteit met ongeveer 30% toeneemt.

Sterker hart - langer leven?

Sterker hart - langer leven?Kan het gebruik van twee voedingssupplementen u helpen dat te bereiken? Volgens een Scandinavisch onderzoek zou het antwoord ja kunnen luiden. De meesten van ons willen graag zo lang mogelijk leven, maar de waarheid is dat we bij het ouder worden steeds meer risico lopen om hart- en vaatziekten te ontwikkelen. Het goede nieuws is dat twee nieuwe, zeer hoopgevende Scandinavische studies aangeven dat het mogelijk is langer te leven en het hart sterker te maken, zonder medicijnen of medische ingrepen.

50% minder sterfgevallen

Met behulp van twee voedingssupplementen zijn onderzoekers erin geslaagd het aantal aan hart- en vaataandoeningen gerelateerde sterfgevallen met meer dan 50% terug te dringen en de conditie van het hart te verbeteren. Met dit onderzoek heeft de moderne cardiologie een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van preventie van hartkwalen.

Geef uw hart meer kracht met deze nieuwe ontdekking

Een energiek hart is de sleutel voor fysiek en mentaal welzijn. Dankzij een capsule met een natuurlijke stof kunt u nu de energie in uw lichaam herstellen door uw hart nieuwe kracht te geven.

Vergeet de zwarte koffie en de ginseng. De wetenschap heeft een veel betere manier gevonden uw energie te herstellen en u weer vitaal te maken. Een natuurlijke stof in een kleine gelatinecapsule kan uw hartspier letterlijk nieuwe energie geven en weer even krachtig laten pompen als toen u veel jonger was. Binnen een paar weken voelt u hoe uw hele lichaam profiteert van een sterker hart. U krijgt meer uithoudingsvermogen en uw fysieke en mentale welzijn nemen toe op een manier die u nog nooit eerder hebt gevoeld.